Deelcertificaten HAVO | Erasmus College

HAVO deelcertificaten

Ben jij gezakt voor je havo examen, op slechts een paar vakken? Het is niet altijd nodig om het hele examenjaar opnieuw te doen. Het Erasmus biedt de mogelijkheid om enkele losse vakken te volgen. Hiermee behaal je zogenaamde havo deelcertificaten. Met deze regeling hoef je dus niet het hele schooljaar over te doen en kun je je concentreren op de vakken waar je echt moeite mee hebt. Bovendien hou je tijd over om daarnaast te werken. Het behalen van havo deelcertificaten kan ook nuttig zijn wanneer je wel je diploma hebt behaald, maar voor je vervolgopleiding bepaalde vakken nodig hebt. Wanneer je bezig bent je deelcertificaten te halen, blijven je behaalde resultaten voor andere vakken gewoon geldig.

Hoe behaal je deelcertificaten havo?

Voordat je je deelcertificaten havo wilt gaan halen, is het belangrijk om goed te bedenken wélke je wilt halen en waarom. Daarom heb je eerst een gesprek met de schoolleiding. We bekijken wat jij nodig hebt om je doel te behalen. Hoef je maar één certificaat te halen? Of zijn het er meerdere? Samen stippelen we de beste route voor je uit. Voor het behalen van havo deelcertificaten volg je het hele schooljaar lessen. Ook krijg je huiswerk en studiebegeleiding. Want ook al volg je niet het volledige havo lesprogramma, wij behandelen je graag net als alle andere leerlingen. Met 100% aandacht. Want dat geeft jou de meeste kans van slagen.

Is dit de beste weg voor jou?

Soms blijkt dat het behalen van certificaten niet de beste optie is voor jou. Het kan soms beter zijn om toch het hele examen opnieuw af te leggen. Het belangrijkste is dat jij goede resultaten behaalt. En straks de vervolgopleiding van je keuze kunt gaan doen. Dus daar concentreren we ons op. Op jouw succes.