Deelcertificaten VMBO | Erasmus College

Deelcertificaten VMBO

Ben je gezakt voor je vmbo TL examen? Heb je slechts een paar vakken niet gehaald? Het Erasmus biedt de mogelijkheid om losse vakken te volgen. Je behaalt daarmee je deelcertificaten vmbo. Je hoeft hierdoor niet een heel jaar over te doen. Naast je lessen voor je vmbo deelcertificaten kun je dus gewoon werken. Ook als je al wel je diploma hebt, maar voor je vervolgopleiding bepaalde vakken nodig hebt, kun je deze certificaten halen. En hoef je dus niet opnieuw het hele examen af te leggen. Door het behalen van deelcertificaten, hoef je je alleen te concentreren op de vakken waar je moeite mee hebt. Je andere behaalde resultaten blijven gewoon geldig.

Hoe behaal je deelcertificaten vmbo?

Voordat je aan je deelcertificaten vmbo begint, heb je een gesprek met de schoolleiding. We bekijken wat jij nodig hebt om je doel te behalen. Het kan zijn dat je maar één certificaat hoeft te halen, maar dat kunnen er ook meerdere zijn. Samen stippelen we de juiste route voor je uit. Om je vmbo deelcertificaten te halen, volg je gedurende het hele schooljaar lessen, net als de reguliere vmbo TL leerlingen. Ook krijg je huiswerk- en studiebegeleiding. Want ook al volg je niet de hele opleiding, wij vinden het belangrijk dat je goede persoonlijke aandacht krijgt. Dan heb je de meeste kans van slagen.

Is dit de beste optie voor jou?

Moet je veel vakken inhalen? Dan kan het soms beter zijn om het hele examen opnieuw af te leggen. Dat kan zelfs in een versneld traject. Het is verstandig om met de schoolleiding te overleggen wat voor jou de beste optie is. Het belangrijkste is dat jij straks de vervolgopleiding kunt doen die je wilt. Bij beide manieren hebben je certificaten of diploma dezelfde waarde als het reguliere vmbo-TL diploma. Je kunt hiermee dus je gewenste vervolgopleiding op het mbo gaan doen.