HAVO diploma halen | Erasmus College

HAVO diploma

De havo-opleiding van het Erasmus is de perfecte voorbereiding voor het hoger beroepsonderwijs. Hier krijg je de aandacht en begeleiding die jij nodig hebt om je middelbareschooltijd tot een succes te maken. Na een paar jaar hard werken ga je je havo examen doen. Een spannende en leuke tijd. Is alles goed gegaan? Dan heb jij je havo diploma behaald! En gaat er een wereld van nieuwe kansen voor je open.

Hoe haal je het havo diploma?

Bij het Erasmus zijn er verschillende manieren om je havo diploma te halen.

Het Erasmus Lyceum
Op het Erasmus Lyceum volg je het reguliere havo programma, waarbij je vijf jaar les hebt. In de eerste drie lesjaren van de havo heeft elke leerling hetzelfde lesprogramma. Daarna kom je in de ‘Tweede Fase’ en kies je je profiel. Als alles goed gaat, heb je na vijf jaar je havo diploma op zak.

Het Erasmus College
Op het Erasmus College kun je het programma van het vierde en vijfde lesjaar in één jaar volgen. Een goede optie voor leerlingen die zijn blijven zitten, of die ambitieus zijn en snel verder willen. Na dat jaar kun je gewoon deelnemen aan het reguliere havo examen. Je krijgt op het College dezelfde lesstof, maar dan in een kortere periode. Dat betekent extra hard werken. Daarom bespreek je van tevoren met de schoolleiding of dit het juiste traject is voor jou.

Wat kun je ermee?

Nadat je bent geslaagd voor je examen, ben je weer een stap dichterbij een mooie toekomst. Je kunt doorstromen naar het vwo, of je kunt een mooie hbo-opleiding gaan doen. Let wel op dat je niet met elk profiel elke vervolgopleiding kunt gaan volgen. Kom je na het vierde of vijfde jaar tot de conclusie dat je toch een andere richting op wilt? Ook dan is het versnelde traject van het Erasmus College een goede optie. Bespreek altijd met de schoolleiding wat het beste pad voor jou is.