HAVO Lyceum bij het Erasmus College

HAVO Lyceum

Op het Erasmus havo Lyceum kun je de reguliere havo-opleiding volgen, van brugklas tot eindexamenklas. Na de havo kun je doorstromen naar het vwo, of een vervolgopleiding op het hbo kiezen. Omdat het Erasmus Lyceum een particuliere school is, krijg je les in kleinere klassen. Met 100% aandacht en persoonlijke begeleiding zorgen we ervoor dat je leert om gestructureerd te studeren en te plannen. Het havo Lyceum is dus een uitstekende voorbereiding op je vervolgopleiding.

Het Erasmus havo Lyceum

In de eerste drie jaren van het havo Lyceum heeft iedereen hetzelfde vakkenpakket. Vanaf klas 4 zit je in de ‘Tweede Fase’. Vanaf dat moment bestaat je lesprogramma uit drie delen. Het algemene deel bestaat uit vakken die iedereen moet volgen: Nederlands, Engels, Maatschappijleer, LO en CKV. Het vrije deel is een extra examenvak dat je zelf mag kiezen. En het laatste deel is het profiel: een combinatie van vakken die in een bepaalde studierichting liggen. In de Tweede Fase leer je ook om zelfstandig te plannen en te studeren. Dat is als voorbereiding op je vervolgopleiding, waar je ook veel zelfstandig moet kunnen werken. Natuurlijk word je in het begin door ons begeleid, bijvoorbeeld door een studiecoach. Ook kun je in de studiezaal onder toezicht huiswerk maken.

Tarieven Erasmus havo Lyceum

Onderbouw (klas 1 t/m klas 3) Tarief op maat

Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact opnemen met ons algemeen secretariaat, via tel. 040 – 251 8114.

Na de havo

Na de havo wil je waarschijnlijk een vervolgopleiding gaan doen. Daarom tonen wij ook interesse in jou als uniek persoon. We praten regelmatig over je toekomst en hoe jij die voor je ziet. Samen zorgen we ervoor dat jij jouw doel gaat behalen. Wil je bijvoorbeeld na de middelbare school naar de universiteit? Dan moet je een vwo-diploma op zak hebben. Bij het Erasmus College bieden we ook  de mogelijkheid om je vwo-diploma in één jaar te halen, in plaats van twee jaar. Vraag ernaar bij de schoolleiding of dit versnelde traject iets voor jou is.