HAVO Archief - Erasmus College

HAVO

Op de havo opleiding van het Erasmus word je optimaal voorbereid op het hbo. Je begint met algemene vakken zoals Nederlands, Engels, maatschappijleer, lichamelijke opvoeding en CKV. Na drie jaar kies je voor een bepaald profiel. Dat is een combinatie van vakken die in een bepaalde studierichting liggen. Je kunt kiezen uit de profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid, Natuur en Techniek. Bij het Erasmus krijg je les in kleine klassen en veel persoonlijke aandacht. Wij creëren voor jou het beste pad naar jouw einddoel: je diploma. Na een paar jaar hard werken volgt het examen. Heb je voldoende punten behaald? Dan heb jij je havo opleiding succesvol afgerond!

De versnelde havo opleiding

Ben je een keer blijven zitten maar wil je geen studievertraging oplopen? Of ben je ambitieus en wil je snel door naar je vervolgopleiding? Het Erasmus College biedt de mogelijkheid om je havo diploma versneld te halen. In dit traject volg je het lesprogramma van havo 4 en 5 in één jaar. Dat betekent extra hard werken, want je krijgt dezelfde hoeveelheid stof in een kortere periode. Maar daar geven we je natuurlijk ook extra persoonlijke begeleiding bij. Je leert plannen en gestructureerd studeren. En je krijgt extra ondersteuning krijgt als je dat nodig hebt. Een leuke uitdaging dus, die ervoor kan zorgen dat jij na één jaar je havo diploma hebt behaald!

Na je examen

Na het behalen van je diploma kun je een mooie hbo-opleiding gaan doen. Let er wel op dat niet alle profielen toegang geven tot alle hbo studies. Denk hier dus goed over na. Heb je het verkeerde profiel gekozen? Je kunt via het versnelde traject havo 4 en 5 overdoen in één jaar. Een andere mogelijkheid is om na de havo het vwo te doen. Ook dat kan in één jaar. Maar overleg altijd even met de schoolleiding wat het beste traject is voor jou.