Individuele begeleiding vinden wij belangrijk bij het Erasmus College. Hier wordt dan ook veel tijd in geïnvesteerd, onder anderen mevrouw Bogaers en mevrouw Van Diepen staan dagelijks klaar om hun leerlingen te begeleiden. - Erasmus College

Individuele begeleiding vinden wij belangrijk bij het Erasmus College. Hier wordt dan ook veel tijd in geïnvesteerd, onder anderen mevrouw Bogaers en mevrouw Van Diepen staan dagelijks klaar om hun leerlingen te begeleiden.

Zij helpen niet alleen de leerlingen met schoolgerelateerde vragen, maar richten zich ook op de persoonlijke ontwikkeling en eventuele moeilijkheden thuis.

Maar wat zorgt er nou voor dat de persoonlijke begeleiding op het Erasmus College goed is? Hoewel ze de leerlingen elke dag weer een beetje beter leert kennen, omdat ze elkaar veel zien en spreken, vertelt Mevrouw van Diepen dat het meer is dan alleen het begeleiden. Het is het persoonlijke aspect dat een grote rol speelt, dit zorgt dat de leerlingen ruimte hebben om te groeien, ze voelen zich veilig. Ook vertelt ze dat er ruimte is voor een compliment of een schouderklop. Juist door de combinatie van het benadrukken van de positieve dingen bij de leerlingen enerzijds en de leerlingen te begeleiden anderzijds, maken de leerlingen een positieve ontwikkeling door op het Erasmus College.

Erasmus College Mevrouw van Diepen

Foto: mevrouw van Diepen (Orthopedagoog)

Individuele begeleiding op afstand

Nu de scholen gesloten zijn vanwege het coronavirus is het een grotere uitdaging geworden om de leerlingen goed te begeleiden. De afstand maakt het tenslotte behoorlijk lastig. Zo vertelt mevrouw Bogaers dat ze het fijn vindt om een leerling in de ogen aan te kunnen kijken, dan weet ze beter wat de leerling denkt en voelt en kan ze zich daarop aanpassen. Om dit op te lossen FaceTimet ze met haar leerlingen. Verder heeft ze regelmatig contact met de leerlingen om te kijken of ze nog ergens tegenaan lopen, hierdoor heeft ze juist langere werkdagen, maar ze doet het erg graag. Op de vraag of ze niet bepaalde tijdstippen wil aanhouden voor het begeleiden, antwoordt ze meteen nee. Zo zegt ze dat ze als leerlingbegeleider vindt dat het haar verantwoordelijkheid is om er voor de leerlingen te zijn en juist in deze moeilijke tijd heeft een leerling soms extra begeleiding nodig. Bovendien vertelt ze dat leerlingen nu eenmaal niet alleen ‘tijdens kantooruren’ vragen hebben. Juist het feit dat ze aangeeft ieder moment klaar te staan voor haar leerlingen, zorgt ervoor dat de leerlingen een fijne schooltijd ervaren op het Erasmus College, ook in deze lastige periode.

Erasmus Janine Bogaers mentor

Foto: mevrouw Bogaers (Leerlingbegeleider)

 

 

 

 

 

 

Het Erasmus College is onderdeel van Business School Notenboom.