Studiebegeleiding bij het Erasmus College

Studiebegeleiding

Leren gaat niet altijd vanzelf, soms heb je wat studiebegeleiding nodig. Ervaar jij wel eens problemen met leren? Heb je bijvoorbeeld zoveel huiswerk dat je niet meer weet waar je moet beginnen? Of heb je moeite met een bepaald vak en ben je bang dat je blijft zitten? Of nog erger: dat je zakt voor je examen? En, wat helemaal vervelend is, heb je ook nog regelmatig ruzie met je ouders over je slechte schoolresultaten?Als je jezelf in één of meerdere van deze punten herkent, is het slim om actie te ondernemen. Praat er eens over met een docent of je mentor. Dan zoeken we samen naar passende studiebegeleiding.

Studiebegeleiding op het Erasmus – wat is mogelijk?

Niet elke leerling ervaart dezelfde problemen. We hebben dan ook verschillende soorten studiebegeleiding:

Bijles
Tijdens bijlessen werken we aan een bepaald vak waar je moeite mee hebt. We herhalen de stof die je op dat moment moet kennen. Ook pakken we je structurele leerproblemen aan. Het doel is om je cijfers voor dat vak omhoog te krijgen.

Huiswerkbegeleiding
Heb je niet echt moeite met een bepaald vak, maar meer met hoe je je huiswerk op tijd af krijgt? Dan is huiswerkbegeleiding een goede optie voor jou. Je leert gestructureerd studeren en leert handige studietechnieken. We controleren je huiswerk en werken aan je zelfvertrouwen.

Steunlessen
Steunlessen zijn een goede optie voor eindexamenkandidaten die bang zijn dat ze voor een bepaald vak niet zullen slagen. De nadruk ligt vooral op de exameneisen van dat vak, maar we behandelen ook lesstof uit het voorgaande lesjaar.

Examentraining
Ben je erg nerveus voor de examens? Ben je bang dat je de stof voor een bepaald vak niet op tijd geleerd krijgt? Meld je dan aan voor examentrainingen.

You can do it!

Hopelijk kunnen we jou op één van deze manieren weer op de goede weg helpen. En krijg je weer meer zelfvertrouwen en meer plezier in het leren. Als jij weer gelukkig bent op school en betere cijfers haalt, hebben wij ons doel bereikt. Zet ‘m op!