Studiebegeleiding bij het Erasmus College

Intensieve begeleidingstrajecten

Intensieve begeleidingstrajecten voor leerlingen die op een reguliere school zitten

Naast de versnelde trajecten vmbo-tl, havo of vwo-diploma in één jaar afronden, vol pakket of deelcertificaten, biedt het Erasmus College ook intensieve begeleidingstrajecten voor leerlingen die op een reguliere school zitten en graag extra ondersteuning willen. Zo blijft er tijd over om te sporten of andere activiteiten te ondernemen en is thuis ook echt thuis. Het Erasmus College heeft vakdocenten in huis om iedere leerling op maat die ondersteuning te bieden om naar de eindstreep te werken: een diploma!

Studiebegeleiding op het Erasmus – wat is mogelijk?

Niet elke leerling ervaart dezelfde obstakels. We hebben dan ook verschillende soorten studiebegeleiding:

Huiswerkbegeleiding
Heb je niet echt moeite met een bepaald vak, maar meer met hoe je je huiswerk op tijd af krijgt? Dan is huiswerkbegeleiding een goede optie voor jou. Je leert gestructureerd studeren en leert handige studietechnieken. We controleren je huiswerk en werken aan je zelfvertrouwen.

Examentraining en leren toetsen maken
De periode van de eindexamens is een spannende tijd voor veel leerlingen. Alles wat een leerling de afgelopen jaren geleerd heeft, komt samen in de examens. Om een leerling extra goed voor te bereiden, biedt het Erasmus College aanvullende examentrainingen aan waar leren toetsen maken een onderdeel van is.

Maken van een studiekeuze
Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling een succesvolle studiekeuze maakt voor een (vervolg)opleiding. Met de test, de Me.-scan, brengen we in kaart tegen welke belemmeringen of valkuilen een leerling aanloopt.

Hulp bij profielwerkstuk
Leerlingen vinden het soms best lastig om zelfstandig een profielwerkstuk uit te voeren. Wij helpen een leerling graag bij het maken van een goed profielwerkstuk.

Leren studeren en plannen
Een planning maken kan een leerling leren. Een goede planning geeft duidelijkheid, overzicht en structuur. Wij geven die handvatten om een planning te maken en zo sneller en efficiënter te studeren.

Hulp van een orthopedagoog
De orthopedagoog helpt leerlingen bij het begeleiden van persoonlijke uitdagingen. Dit kan bijvoorbeeld faalangst zijn, maar ook als de leerling gepest wordt of minder goed in zijn of haar vel zit, helpt de orthopedagoog.

Faalangsttraining
Een leerling kan zenuwachtig zijn voor een toets of denken dat een presentatie gaat mislukken. Door die angst presteert een leerling onder zijn of haar niveau. Wij helpen een leerling graag om meer zelfvertrouwen te krijgen om in de toekomst iedere toets of presentatie vol vertrouwen tegemoet te zien.

Privé Bijles
Tijdens bijlessen werken we aan een bepaald vak waar de leerling moeite mee heeft. We herhalen de stof die hij of zij op dat moment moet kennen. Ook pakken we structurele leerproblemen aan. Het doel is om samen de cijfers voor dat vak omhoog te krijgen.

You can do it!

Hopelijk kunnen we jou op één van deze manieren weer op de goede weg helpen. En krijg je weer meer zelfvertrouwen en meer plezier in het leren. Als jij weer gelukkig bent op school en betere cijfers haalt, hebben wij ons doel bereikt. Zet ‘m op!