Huiswerkbegeleiding bij het Erasmus College

Huiswerkbegeleiding

Soms gaat het een tijdje wat minder goed op school. Of zijn er bepaalde vakken die je wat lastiger vindt. Veel leerlingen hebben wel eens zo’n mindere periode. En dat hoeft niet altijd iets te zeggen over hun leercapaciteiten. Er zijn allerlei verschillende factoren die mee kunnen spelen. Maar wat de reden ook is, het Erasmus biedt aan elke leerling huiswerkbegeleiding aan. Want als we op tijd kunnen ingrijpen, kunnen we voorkomen dat je misschien moet blijven zitten, of zakt voor je examen.

Huiswerkbegeleiding op het Erasmus

Het Erasmus biedt professionele huiswerkbegeleiding aan. Zo kan elke leerling de hulp ontvangen die het beste bij hem of haar past. Wij kunnen op verschillende manieren hulp bieden, zowel praktisch als psychisch:

  • Gestructureerde hulp bij het plannen van het huiswerk
  • Het aanleren van studietechnieken en vaardigheden die aansluiten op de individuele leerstijlen
  • Het controleren van leer- en maakwerk
  • Het opbouwen van zelfvertrouwen en motivatie

Je kunt op elke schooldag van 08.30 tot 17.00 op school terecht. Afhankelijk van je lesrooster wordt er een persoonlijk rooster voor je gemaakt voor de huiswerkbegeleiding.

Kosten huiswerkbegeleiding

STUDIEZAAL BEGELEIDING
De studiezaal is een plek waar leerlingen onder begeleiding in rust en stilte zelfstandig werken.
De kosten hiervoor bedragen € 30,- per dagdeel van 4 lesuren. Dit tarief is per dagdeel en wordt voor minimaal 1 maand afgenomen.

Intensieve begeleidingstrajecten voor leerlingen die op een reguliere school zitten

Naast de versnelde trajecten vmbo-tl, havo of vwo-diploma in één jaar afronden, vol pakket of deelcertificaten, biedt het Erasmus College ook intensieve begeleidingstrajecten voor leerlingen die op een reguliere school zitten en graag extra ondersteuning willen. Zo blijft er tijd over om te sporten of andere activiteiten te ondernemen en is thuis ook echt thuis. Het Erasmus College heeft vakdocenten in huis om iedere leerling op maat die ondersteuning te bieden om naar de eindstreep te werken: een diploma!