Van HAVO naar VWO bij het Erasmus College

van Havo naar VWO

Ben jij geslaagd voor je havo-diploma? En wil je graag een universitaire studie doen, in plaats van een hbo-opleiding? Op het Erasmus kun je overstappen van havo naar vwo. De overstap van havo naar vwo kan een uitdaging zijn en daarom krijg je extra persoonlijke begeleiding hierbij. Ook bespreken we vooraf goed hoe we het gaan aanpakken. Om je vwo-diploma te kunnen halen, moet je de lesstof van zowel het vijfde als het zesde jaar vwo inhalen. Je stroomt dus in vanaf vwo 5. Het is soms mogelijk om vrijstellingen te krijgen voor bepaalde vakken of delen van vakken. Dit bespreek je vooraf met de schoolleiding.

Hoe kun je overstappen van havo naar vwo?

Zodra je het havo-diploma hebt behaald, kun je overstappen van havo naar vwo. Je maakt dit schriftelijk kenbaar aan de schoolleiding, bij voorkeur zo snel mogelijk. Om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen, bekijken we je schoolprestaties. Ook bespreken we je motivatie om het vwo na de havo te willen doen. En we bekijken welk profiel je op de havo gedaan hebt en welk profiel je wilt gaan doen op het vwo.

Versneld het vwo halen

Ben je extra gemotiveerd en wil je snel aan je vervolgopleiding beginnen? Dan biedt het Erasmus College de mogelijkheid om je vwo-diploma binnen één jaar te halen. Bij het gesprek met de schoolleiding over je overstap, kun je dit bespreken. Samen bekijken we dan of dit versnelde traject voor jou geschikt is.