VMBO diploma halen | Erasmus College

VMBO Diploma

Op het vmbo-TL word je voorbereid op het beroepsonderwijs. Je krijgt diverse algemene vakken en vakken uit je profiel, die je voorbereiden op een bepaalde studierichting. Na een paar jaar hard werken doe je je vmbo examen. Een spannende tijd. Sluit je je vakken met voldoende hoge cijfers af, dan heb jij je vmbo diploma gehaald. Je hebt niet alleen kennis opgedaan, maar kunt nu ook gestructureerd studeren en plannen. Een goede voorbereiding op je vervolgopleiding dus.

Hoe haal je het vmbo diploma?

Bij het Erasmus zijn er verschillende manieren om het vmbo diploma te halen.

Het Erasmus Lyceum
Op het Erasmus Lyceum volg je het reguliere vmbo-TL programma waarbij je vier jaar les hebt. In de eerste drie jaar volgt elke leerling de algemene vakken. Vanaf het vierde jaar kies je jouw profiel: een combinatie van vakken die samen een studierichting vormen.

Het Erasmus College
Op het Erasmus College kun je het derde en het vierde lesjaar van het vmbo-TL in één jaar volgen. Na dat jaar kun je gewoon deelnemen aan het reguliere vmbo examen. Je krijgt op het College dezelfde hoeveelheid lesstof in een kortere periode. Dat betekent extra hard werken. Het is dus belangrijk om van tevoren met de schoolleiding te overleggen of dit versnelde traject iets voor jou is. Het Erasmus College kan ook een optie zijn voor leerlingen die in het derde jaar zijn blijven zitten.

Wat kun je ermee?

Slagen voor het vmbo is een mooie stap die je verder brengt naar de toekomst. Met je vmbo-TL diploma kun je de havo doen, of een mooie vervolgopleiding kiezen in jouw studierichting. Je kunt direct door naar een vakopleiding op het mbo 3, of naar het mbo 4, waar je leert voor gespecialiseerd beroepsbeoefenaar. Met het mbo 4 zou je ook nog kunnen doorstromen tot het hbo. Opties genoeg dus!