Belangrijke informatie voor ouders en verzorgers

Voor ouders

U zoekt een school voor uw zoon of dochter. Een belangrijke keuze. U wilt het beste voor uw kind: goed onderwijs, een prettige en veilige omgeving, genoeg uitdaging, maar ook persoonlijke aandacht. Het Erasmus College deelt die mening met u.

De optimale leeromgeving

Op het Erasmus staat de leerling centraal. Onder alle omstandigheden. Of de leerling nu het reguliere programma volgt, of het versnelde traject: wij scheppen de optimale condities. De leerlingen krijgen les van bevlogen docenten met een eerstegraads lesbevoegdheid. Onze docenten zijn begaan met hun leerlingen en voelen zich mede verantwoordelijk voor het schoolklimaat. Met ons hele team zorgen we voor een gestructureerde leeromgeving, waar ruimte is voor de ontwikkeling van het individu, binnen duidelijke kaders. De klassen zijn klein, zodat elk kind de begeleiding krijgt die het nodig heeft. Heeft uw kind moeite met een bepaald vak? Of is het erg onzeker? Dan krijgt het extra aandacht, of we zoeken samen naar een passende oplossing als bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining. Samen werken we aan een gezamenlijk doel: het diploma. De weg er naartoe maken we zo prettig en leerzaam mogelijk.

Wat vonden andere ouders?

Wie kan een beter beeld voor u schetsen dan de ouders van onze huidige en oud-leerlingen? Uit enquêtes onder ouders komt naar voren dat vooral onze persoonlijke benadering en betrokkenheid als zeer positief worden ervaren. Veel ouders zien dat hun kinderen hier gemotiveerd raken en opgroeien tot zelfstandige en ambitieuze studenten. “Onderwijs zoals onderwijs hoort te zijn” werd door een tevreden moeder gezegd. Reacties waar wij erg trots op zijn en ons dagelijks voor inzetten.

Wilt u meer reacties lezen? Klik hier voor meer ervaringen van ouders.