VWO Deelcertificaten - Erasmus College

VWO Deelcertificaten

Ben jij gezakt voor je eindexamen vwo? Heb je slechts een paar vakken niet gehaald? Of heb je je diploma wel behaald, maar heb je nog enkele vakken nodig voor je vervolgopleiding? Het is niet altijd nodig om het hele examenjaar over te doen. Het Erasmus biedt je de mogelijkheid om losse vakken te volgen. Hiermee behaal je zogenaamde deelcertificaten vwo. Door deze vwo deelcertificaten te halen, hoef je niet het hele schooljaar opnieuw te doen. Daardoor kun je je extra goed concentreren op de vakken waar je echt moeite mee hebt. Een bijkomend voordeel is dat je tijd over houdt om bijvoorbeeld te werken. Bovendien blijven je behaalde resultaten voor je andere vakken gewoon geldig.

Hoe behaal je deelcertificaten vwo?

Voordat je begint aan je deelcertificaten vwo, is het belangrijk om goed te bedenken wat je doel is. Welke deelcertificaten heb je nodig? En hoeveel? Waar heb je extra begeleiding bij nodig? Dit bespreek je in een persoonlijk gesprek met de schoolleiding. Samen maken we een plan en stippelen we de beste route uit naar jouw doel. Voor het behalen van je vwo deelcertificaten, volg je een schooljaar lang lessen. Ook krijg je huiswerk en studiebegeleiding. Net als de reguliere leerlingen. Want ook al volg je niet het volledige vwo lesprogramma, wij geven je graag 100% aandacht. Zodat jij de meeste kans van slagen hebt.

Is dit de beste optie voor jou?

In sommige gevallen is het behalen van de certificaten niet de beste optie. Soms kan het verstandiger zijn om toch het hele examenjaar opnieuw af te leggen. Als hier een goede reden voor is, geven we je dit advies. Op het Erasmus vinden we het namelijk het belangrijkst dat jij goede resultaten behaalt. En dat je dat doet op een manier die bij jou past. Zodat je straks de vervolgopleiding van je keuze kunt gaan doen. Dus daar concentreren we ons op: op jouw succes.