VWO Diploma - Erasmus College

VWO Diploma

Op het Erasmus vwo word jij voorbereid op een studie aan de universiteit. Je krijgt bij het Erasmus dan ook goede begeleiding om op een prettige manier je vwo diploma te halen. Na enkele jaren hard werken, doe je het vwo examen. Een spannende en leuke tijd. Heb je je vakken met goede punten afgesloten? Dan heb jij je vwo diploma op zak!

Hoe haal je het vwo diploma?

Bij het Erasmus zijn er twee manieren om je vwo diploma te halen.

Het Erasmus Lyceum
Op het Erasmus Lyceum volg je het reguliere vwo programma, waarbij je zes jaar les hebt. In de eerste drie jaren volgt elke leerling hetzelfde lesprogramma. Vanaf het vierde jaar kom je in de ‘Tweede Fase’ en moet je je profiel kiezen. Sluit je je vakken met voldoende cijfers af, dan heb je na zes jaar je vwo diploma op zak.

Het Erasmus College
Op het Erasmus College kun je het programma van het vwo 5 en 6 in één jaar volgen. Dat kan een goede optie zijn als je in de vijfde of zesde klas bent blijven zitten. Of als je ambitieus bent en snel door wilt stromen naar de vervolgopleiding. Je krijgt op het College dezelfde lesstof als op het Lyceum, maar dan in een kortere periode. Dat betekent extra hard werken. Daarom bespreek je van tevoren met de schoolleiding of dit geschikt is voor jou. Na het combinatiejaar kun je gewoon deelnemen aan het reguliere vwo examen.

Wat kun je ermee?

Op het vwo van het Erasmus word je voorbereid op een mooie universitaire studie of hbo-opleiding. Je bent weer een stap dichter bij een mooie en succesvolle toekomst. Houd er wel rekening mee dat je niet met elk profiel elke vervolgopleiding kunt volgen. Het is dus slim om hier goed over na te denken. Mocht je in je laatste of voorlaatste jaar ontdekken dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt, ook dan is het mogelijk om het versnelde traject te volgen. Alle opties staan open!