VWO lyceum bij het Erasmus College

VWO Lyceum

Op het Erasmus vwo Lyceum volg je het reguliere vwo lesprogramma, van brugklas tot eindexamenklas. Het is de perfecte voorbereiding op je vervolgstudie op de universiteit of het hbo.

Want op het Erasmus krijg je 100% aandacht en persoonlijke begeleiding. Je krijgt les in kleine klassen en we stippelen de ideale route voor je uit. Zo heb jij de meeste kans van slagen. Daar gaan we samen voor zorgen. Wij verwelkomen je graag op het Erasmus vwo Lyceum!

Opbouw van het Erasmus vwo Lyceum

Op het vwo Lyceum begin je met de Eerste Fase, waarin elke leerling het zelfde vakkenpakket heeft. Vanaf het vierde jaar begin je aan de Tweede Fase. Hier leer je zelfstandig studeren. Uiteraard begeleiden wij je daarbij, zeker in het begin. Je lesprogramma betaat uit drie delen. Het algemene deel bestaat uit de vakken die elke leerling volgt: Nederlands, Engels, ANW, Maatschappijleer, een tweede moderne vreemde taal, LO en CKV. Het vrije deel mag je zelf invullen: het is één vak uit het aanbod van examenvakken. Tot slot kies je voor een profiel: een combinatie van vakken die in een bepaalde studierichting liggen. Daarmee heb je met het vwo Lyceum de juiste voorbereiding op jouw vervolgstudie.

Tarieven Erasmus vwo Lyceum

Onderbouw (klas 1 t/m klas 4) Tarief op maat

Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact opnemen met ons algemeen secretariaat, via tel. 040 – 251 8114.

Na het vwo

Na het vwo kun jij beginnen aan een mooie universitaire studie of hbo-opleiding. Het vwo heeft je daar perfect op voorbereid. In de Tweede Fase heb je onder begeleiding van je studiecoach geleerd om zelfstandig te plannen en te studeren. Bovendien hebben we regelmatig overlegd over jouw sterke en zwakke punten en je toekomstplannen, om de meeste kans van slagen te hebben. Is het toch, om wat voor reden dan ook, niet gelukt om te slagen? Of ben je in de vijfde blijven zitten? Bij het Erasmus College bieden we de mogelijkheid om alsnog je vwo-diploma in één jaar te halen. Praat erover met de schoolleiding of dit versnelde traject iets voor jou is.