VWO Archief - Erasmus College

VWO

Op de vwo opleiding van het Erasmus krijg je de beste voorbereiding op een studie aan de universiteit. In de eerste lesjaren begin je met algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, maatschappijleer, lichamelijke opvoeding en CKV. Vanaf jaar vier zit je in de ‘Tweede Fase’ en moet je een profiel kiezen. Dit profiel bestaat uit een combinatie van vakken in een bepaalde studierichting. Je kunt kiezen uit de profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid, Natuur en Techniek. Na enkele jaren hard werken doe je het vwo examen. Haal je voldoende punten? Dan heb jij je vwo opleiding succesvol afgerond!

Versneld je vwo opleiding doen

Ben jij extra ambitieus? Of ben je een keer blijven zitten en wil je geen studievertraging oplopen? Dan is de versnelde vwo opleiding misschien wel wat voor jou. Het Erasmus College biedt de mogelijkheid om het lesprogramma van vwo 5 en 6 in één jaar te doen. Dat is inderdaad een stuk zwaarder, want je krijgt dezelfde hoeveelheid lesstof in de helft van de tijd aangeboden. Dat betekent extra hard werken. Maar natuurlijk krijg je van ons dan ook extra persoonlijke begeleiding. Zo leer je te plannen en gestructureerd te leren. En we geven je extra ondersteuning bij de vakken waarbij je het nodig hebt. Het is zeker een uitdaging, maar de trots is ook extra groot als jij na één jaar je vwo opleiding hebt afgerond!

Na het vwo

Je hebt je vwo diploma gehaald. Nu ben je klaar voor de volgende mooie stap. Misschien heb je wel de perfecte universitaire studie of hbo-opleiding gevonden, waar je door gaat leren voor een mooi beroep. Maar misschien past je profiel niet bij deze studie. In dat geval kun je via het versnelde traject opnieuw je vwo examen doen, met een ander profiel. En kom je toch nog terecht waar je wil zijn! Bespreek altijd even met de schoolleiding wat voor jou de beste optie is.